Több magyar sztárkismamát beoltottak! A LikeNews.hu is beszámolt róla, hogy nemrégiben soron kívül elkezdték oltani a várandós nőket. Tápai Szabina, Mihalik Enikő, Horváth Éva és Der Heni szintén éltek a lehetőséggel.

Tápai Szabina konzultált az orvosaival előtte

Az egykori kézilabdázó az oltás előtt konzultált a háziorvosával és a nőgyógyászával, akik minden benne felmerülő kérdésre válaszoltak és végül úgy döntött, hogy beoltatja magát – írja a Bors. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Így érzi magát

Szabina a lapnak azt is elárulta, hogy érzi most magát. „Jól vagyunk, sokat pihenünk, és szépen nő a pocakom. Bár a két gyerekvállalásomhoz képest ez sokkal nehezebb terhesség, de minden rendben van, lassan a harmadik trimeszterbe lépek”. EZ IS ÉRDEKELHET! “Lökjetek a Dunába, ha még egy gyereket vállalok” – három gyereknél megáll Tápai Szabina és Kucsera Gábor

Mihalik Enikő féltette a babáját

A világhírű magyar modell az oltás előtt autójából jelentkezett be az Instagram-oldalán és elmondta, hogy jelenleg azt tartja jó döntésnek, ha megkapja a védőoltást. „Az ideális az lenne, hogy ha nem lenne ilyen helyzet a világban és nem kellene egy egyszerű oltáson aggódnunk. De elég sokat mérlegeltem, és úgy gondolom, ez nem egy eldöntendő kérdés abból a szempontból, hogy beadatom-e vagy sem. Amit el kell dönteni, az az, hogy mikor, és gondolom, hogy jobb korábban, mint később. Én féltem a babámat is, vagyis a babámat leginkább, de bízom az orvosokban, világszerte az orvostudományban, hogy nem tenne ki se várandós anyukákat, se csecsemőket olyan rizikónak, ami nem biztonságos” – mondta Enikő a közösségi oldalán.

Pfizert kapott

Enikő később az Instagramon elmondta, hogy a Pfizer-vakcinát kapta meg. Az egyetlen mellékhatás, amit tapasztalt, hogy fáj a karja, de ezt el is mondták neki az oltáskor, hogy így lesz. KAPCSOLÓDÓ! Akkora kormány fricskát dobott le Mihalik Enikő a terhességéről szóló videójában, hogy nem térünk magunkhoz

Horváth Éva korábban azt hitte, hogy várnia kell

A várandós Horváth Éva korábban arról számolt be a közösségi oldalán, hogy ő egy ideig nem kaphat oltást, mert a várandós kismamákat nem oltják, ám mivel mostanra más döntés született és a terhes nőket előre vették, így őt is beoltották. OLVASD EL EZT IS! Beszámolt a várandóssága részleteiről Horváth Éva – kiderült, hogy megjósolták neki az idei gyermekáldást

Ő is Pfizert kapott

Éva az Instagramon számolt be róla, hogy a Pfizer-vakcinát kapta meg, csakúgy mint Mihalik Enikő is. „Rendkívül gyorsan zajlott minden, a védőnőm megkérdezte, szeretnék-e oltatni és másnap már hívtak is. Több orvossal is konzultáltam és gyakorlatilag hezitálás nélkül mondták, hogy fogadjam el. Jelentem, amióta megkaptam, semmi bajom, ja, és Pfizert kaptam” – írta a sztármami a bejegyzésében.

Dér Henit is beoltották

Legutóbb Dér Heni jelentette be, hogy megkapta az oltást. Az énekesnő úgy gondolja, hogy a legjobb döntést hozta meg. „2 napja én is a számunkra legjobb döntést hoztam és megkaptuk mi is a védőoltást… Inkább egy jó Pfizer, mint egy undorító mutáns vírus…, nem is mérlegeltem sokáig… Tegnap volt egy kis izomláz az oltás helyén, de eddig más tünetet nem észleltünk…” – írta Heni a bejegyzésében.

Kisfiút vár

Korábban a LikeNews.hu is beszámolt róla, hogy Dér Heni kisfiút hord a szív alatt, aki a Beni nevet fogja kapni. KAPCSOLÓDÓ! Kiderült, mi lesz Dér Heni születendő kisfiának a neve

Szalóki Ágit Merkely Béla oltotta be

Mint megírtuk Szalóki Ági énekesnőt maga Merkely Béla a Semmelweis Egyetem rektora oltotta be. Ági a terhessége 36. hetében kapta meg a védőoltást. „Éljen soká a kisfiam is, kérem a Jóistent, hogy legyen egészséges, erős, legyen boldog élete! Legyünk túl mihamarabb a járványon” – írta a bejegyzésben az énekesnő.

Ezekkel a vakcinákkal oltanak

A kismamák oltásához a Pfizer, illetve a Moderna vakcinákat lehet alkalmazni, a szakmai iránymutatás szerint, amely az első oltást a várandósság 12. hete után, a második oltást a szülés után javasolja beadni – áll a családokért felelős tárca nélküli miniszter posztjában. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Tápai Szabina, Mihalik Enikő, Horváth Éva, Dér Heni – Forrás: Youtube, Fem3, TV2 – LikeNews Montázs