Alig öt hónappal a férje halála után hunyt el Pécsi Ildikó. A lelke belehalt a bánatba és a gyászba.

Vágyott a férje után

A színésznő szeptemberben a Blikknek adott interjút, ahol elmondta, hogy tudja, hogy a férje vár rá és odafent újra együtt lesznek.

„Hiányzik nagyon, szinte érzem, ahogy belülről emészt a bánat. A lelkem üres lett nélküle” – mondta akkor Pécsi Ildikó.

Fogadott fia mesélt

„Egy ideig jobb kedvre derült a színházi próbákon, vagy amikor meglátogattam és énekeltünk, verseket mondtunk, de aztán már ehhez sem volt kedve. Nem akart kórházba menni, nem volt értelme. A legjobb szívű ember volt, akit valaha ismertem, egész életében határozottan tudta, mit akar. Másfél hete még elmondta, hogy hamvasztást szeretne, eltervezte temetését is, kijelölte, hogy legkedvesebb kolléganője, Papadimitriu Athina, akit lányaként szeretett, mondjon neki búcsúbeszédet” – mondta a Blikknek L.Péterfi Csaba.

EZ IS ÉRDEKELHET!

Igazi szépség volt – fotókkal emlékezünk Pécsi Ildikóra

Férje mellett fog nyugodni

Egyelőre a temetés időpontja még nincs meg, de egy nyilvános búcsúztatón a rajongók is elbúcsúzhatnak természetesen a járványügyi szabályokat be kell tartaniuk, valamint a temetésen csak a szűk család lesz ott

„Ildikó tíz éve döntött el, hogy végső nyughelye férjével együtt a máriabesnyői temetőben lesz. Pár éve keresztszülei sírjának közelében választotta ki a helyszínt, és a város megvásárolta a sírhelyet, hiszen mindketten Gödöllő Díszpolgárai, akik életük ötven évét itt élték le a legnagyobb szeretetben. Pécsi Ildikót Gödöllő saját halottjának tekinti” – folytatta L. Péterfi Csaba a Blikknek.

Papadimitriu Athina nem tudta, hogy neki szánja Ildikó a búcsúbeszédet

A színésznőt is meglepte, hogy Ildikó utolsó kívánsága az volt, hogy a temetésén ő mondja majd a beszédet, de természetesen eleget fog tenni a végakaratának.

Földöntúli volt a szeretetük

„Pécsi Anyunak hívtuk, mert minden problémánkat elmondhattuk neki, segített, ha másképp nem, addig beszélt a lelkünkre, amíg a baj egészen eltörpült. Erős nő, megértő, optimista, lélekgyógyító asszony volt. Csoda és boldogság volt vele minden előadás. Sokszor próbáltunk a gödöllői házukban, a munka olyan volt ott, mint egy grillparti. Abszolút megértem, hogy nem akart Édesjó Lajosa nélkül élni, mert közöttük a szeretet földöntúli volt” – mondta a színésznő a Blikknek.

Fogadott fia nem biztos, hogy megtud szólalni

“Ildikó szerette volna, hogy én is búcsúztassam őt a temetésen, de nem biztos, hogy ezt meg tudom tenni. Lelkileg még nem vagyok rá felkészülve” – mondta Pécsi Ildikó fogadott fia, L. Péterfi Csaba a Ripostnak.

Tudták, hogy elfog menni

A család napok óta tudta, hogy Ildikó valószínűleg hamarosan elfog menni , ugyanis már semmi ereje nem maradt és az orvosok sem tudtak segíteni rajta.