Folyamatosan zajlik az oltás, már 1 347 073 fő a beoltottak száma, ebből 399 505 fő már a második oltását is megkapta.

Tombol a harmadik hullám

A járvány harmadik hullámának meredeken felszálló ágában vagyunk, a brit vírusmutáns nagyon gyorsan terjed, jelentősen nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, a kormány ezért is döntött a korlátozások szigorításáról.  A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

4926 új fertőzött

4926 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 529 122 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

143-an elhunytak

Elhunyt 143 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 17 226 főre emelkedett.

A gyógyultak száma

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 356 679 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 155 217 főre emelkedett. EZ IS ÉRDEKELHET: Dr. Zacher Gábor: Elgondolkodtam rajta, hogy ebbe én is belehalhatok

Sokan vannak lélegeztetőgépen

9844 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1067-en vannak lélegeztetőgépen. Az oltási program rendben, ütemezetten zajlik, Magyarország már a második az uniós átoltottsági ranglistán. A veszélyeztetettségük miatt továbbra is a regisztrált idősek oltása van elől a sorban.

Még több kínai vakcina érkezik

Szerdán újabb 100 ezer adag, koronavírus elleni kínai oltóanyag érkezik Magyarországra – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter hétfő este a Facebook-oldalán. FONTOS! Döbbenetes dolgot vettek észre a kutatók, erre jöttek rá a brit koronavírus mutációval kapcsolatban

A második helyen állunk

Szijjártó Péter kiemelte: az elmúlt hetekben a keleti vakcináknak köszönhetően úgy felgyorsult az oltási folyamat, hogy létszámarányos összehasonlításban második helyre lépett előre az Európai Unióban Magyarország. 

Idő előtt érkezett a szállítmány

A Kínából rendelt oltóanyagból az első 1 millió már a szállítási határidő előtt 20 nappal megérkezett. A kínai kormánnyal folytatott tárgyalások eredményeként ezen a héten megkezdik az április végéig szerződésben lekötött mennyiség szállítását is. EZ IS ÉRDEKELHET: Zacher Gábor pár napja még nagyon nem ajánlotta a kínai vakcinát, mostanra viszont máshogy látja, mi változott? 

Újabb 100 ezer adag érkezik

A szállítógép néhány órán belül indul és szerdára 100 ezer adag újabb oltóanyaggal tér vissza Budapestre. Szijjártó Péter megjegyezte: ezt a 100 ezer oltóanyagot a szerződésben rögzített határidő előtt 43 nappal szállítják le. Legutóbb múlt csütörtökön érkezett kínai Sinopharm-oltóanyag, 450 ezer adagnyi.

Mindeközben ez történik az AstraZeneca háza táján

Az AstraZenece vakcinával való oltást már több térségben is felfüggesztették azt követően, hogy vérrögképződésről számoltak be többen az oltás beadását követően. Volt, aki el is hunyt. Ezt követően az AstraZeneca gyógyszergyár vasárnap adott ki egy közleményt, melyben azt írják szerintük semmiféle tudományos adat nem utal arra, hogy a cég által az új típusú koronavírus ellen kidolgozott oltóanyag növelné a vérrögképződés kockázatát. EZ IS ÉRDEKELHET: Újabb rejtélyes haláleset: elhunyt egy 38 éves tanárnő nem sokkal azután, hogy megkapta az AstraZenecát

Több térségben is felfüggesztették a vakcinával való oltást

Ennek ellenére, mint ahogyan azt korábban a LikeNews.hu hírportál is megírta elővigyázatosságból több térségben is felfüggesztették az AstraZeneca oltóanyag használatát, miután több rejtélyes halálesettel hozták összefüggésbe. IDE KAPCSOLÓDIK: Újabb térségben függesztették fel az AstraZeneca-vakcina használatát haláleset miatt – Részletek!

Meghalt egy olasz férfi

Ahogy azt megírtuk, nemrégiben egy olaszországi térségben is leállították a vakcinával való oltást, azt követően, hogy  egy tanár az oltás után egy nappal meghalt. Tegnap este pedig Németország, Olaszország, Spanyolország és Franciaország is hírül adta, hogy nem oltanak átmenetileg az AstraZeneca vakcinával. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: MTI/Vajda János