Csalók élnek vissza Palvin Barbara világhírű magyar modell fotóival! A modell egy közleményt juttatott el a Bors számára, amiben mindenkit arra kér, hogy ne dőljön be a bűnözőknek.

Vele reklámoznak

„Az elmúlt időszakban internetes csalók éltek vissza a nevemmel és az arcképemmel: személyemmel a nem létező Bitcoin Code elnevezésű kriptovalutát reklámozzák a közösségi médiában. A hirdetésben valótlanul állítják, hogy interjút adtam a Hír V műsorvezetőjének, Bayer Zsoltnak, a cikkhez pedig az engedélyem és a tudtom nélkül használtak fel egy korábban rólam készült fotót. A visszaélés miatt megteszem a szükséges jogi lépéseket.Mindennek rendezéséig arra kérek mindenkit, aki hasonló befektetésen gondolkodik, hogy előbb tájékozódjon és kérje szakember segítségét! – írta Barbi a lap számára eljuttatott üzenetben. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Legutóbb Kárász Róbert fotóival éltek vissza

A LikeNews is megírta, hogy egy német dokumentumfilm leplezett le egy hálózatot, ahol a csalók több ismert ember, köztük Kárász Róbert képeivel is visszaéltek, hogy pénzt csaljanak ki német nőktől.

Az egyik nőt biztosan Kárász fotóival verték át

Egy Meta nevű nőről sok pénzt húztak le, miután átverték Kárász Róbert képeivel.

Így verte át

“Brent Torstenként mutatkozott be, aki 63 éves, elvált, egyedül neveli a két gyermekét. Amerikai antikkereskedőnek adta ki magát, aki Dubajban él” – mesélte Meta, aki 15 évnyi házasság után vesztette el férjét és nemrégiben úgy érezte, hogy nyitott egy új kapcsolatra, ezért regisztrált egy társkereső oldalra.

Úgy volt, hogy Németországban találkoznak

A csaló azt mondta Metának, hogy hosszútávú kapcsolatot szeretné, valamint egy szenvedélyes és jószívű férfinak írta le magát. A férfi azt mondta, hogy Németországba utazik, hogy végre személyesen is találkozhassanak, ám az utolsó pillanatban azt mondta a nőnek, hogy kirabolták, odalett mindene és segítségre van szüksége.

Pénzt kért

A csaló az átvert nőtől pénzt kért a kórházi ápolásra, az utazásra és arra, hogy az iratait újracsináltassa. Meta nem vallotta be, hogy mennyi pénzt utalt át a csalónak, de feltehetőleg nagyon sok pénzről lehet szó.

Nyugat-Afrikából támadhattak

A dokumentumfilm készítői utána jártak az ügynek és szerintük a csalók Nyugat-Afrikából származhatnak, mert onnan regisztráltak a tárkereső oldalakra.

Ördög Nóra is így járt

November óta egy áloldal Ördög Nóra nevével próbál pénzt kicsikarni az emberekből.

Az egész családját belevonták

A Bors egyik olvasója írta meg a lapnak, hogy egy facebook-oldal Ördög Nóra és a családja nevével pénzt ígérget azoknak, akik válaszolnak egy kérdésre.

Számkitalálós játék

A csalók már úgy is próbálkoztak, hogy egy kép alapján kellett az embereknek egy számot kitalálni, majd azt írták a bejegyzéshez, ha sikerül eltalálniuk, akkor 200 ezer forintot küldenek a első 700 embernek, vagyis durván összesen 140 millió forintot ígérnek.

Utána üzenetet írnak

Miután a csalóknak sikerült valakit megvezetniük ráírnak, hogy a válasza helyese volt, majd arra kérik, hogy 3000 forintért meg kell osztania az élőközvetítést a Facebook-csoportjával, majd regisztrálnia kell, de ha öt percen belül nem küldik vissza az élőközvetítést és nem jelentkeznek be, akkor a jutalmak elvesznek, majd egy linket küldenek, ahol az emberek regisztrálhatnak.

Sebestyén Balázs nevével is éltek vissza csalók

A LikeNews is megírta, hogy nemrégiben Sebestyén Balázs nevével is csalók éltek vissza. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Palvin Barbara