Mint ahogyan azt a LikeNews is megírta 3927 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 126 790 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

87-en meghaltak, 486-an vannak lélegeztetőgépen

Elhunyt 87 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 2784 főre emelkedett, 29 302-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 94 704 fő. Az aktív fertőzöttek 24%-a, az elhunytak 27 %-a, a gyógyultak 28%-a budapesti. 6426 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 486-an vannak lélegeztetőgépen.

Az elmúlt 24 óra járványügyi adatait ide kattintva éred el!

20 éves férfi is az áldozatok között

Meghalt egy 20 éves férfi, ezzel ő a járvány egyik legfiatalabb magyarországi áldozata. Alapbetegségként epilepsziát, súlyos mentális retardációt, gyermekkori autizmust, kóros lesoványodást és vérszegénységet tüntettek fel nála.

FRISS! “Egy órán belül ott volt a kezemben a pozitív COVID-tesztem és terhességi tesztem is!” – Elképesztő fordulatot vett Hódi Pamela élete – Első közös gyermeküket várják Tóth Bencével

Tegnap meghalt egy 31 éves nő, egy 41 éves férfi és egy 43 éves férfi

  • egy 31 éves nő, aki cukorbeteg volt;
  • egy 41 éves férfi, akinek szintén cukorbetegség volt feltüntetve betegségként;
  • és egy 43 éves férfi, akinek nem volt ismert betegsége.

Az elhunytak adatait ide kattintva nézheted meg.

Életbe lépett a rendkívüli jogrend, kijárási tilalom

Mint ahogyan arról a tegnapi nap folyamán a LikeNews is beszámolt életbe léptek a koronavírus miatti korlátozó intézkedések Magyarországon. Orbán Viktor miniszterelnök néhány nappal ezelőtt jelentette be, hogy újra lesz rendkívüli jogrend, illetve a kijárási korlátozás részleteit is taglalta, ám ez utóbbi néhány nap leforgása alatt tilalommá nőtte ki magát, így jelenleg este 8 óra és hajnali 5 között mindenkinek otthon kell tartózkodni. Ennek részletszabályai tegnap a Magyar Közlönyben is megjelentek, erről lapunk itt számolt be részletesen.

EZT SE HAGYD KI! Müller Cecília: lehetővé kell tenni, hogy a haldokló covidos betegek mellett is ott legyenek a hozzátartozók

Kötelező maszkviselés

Ezt követően a miniszterelnök a maszkviselésről is szólt, amikor is jelezte: mostantól a közterületeken is kötelező a hordása. Ezt később pontosították, így kiderült, hogy a polgármestereknek kell határozni afelől, hogy a 10 ezer főnél nagyobb lakosú településeken, hol is kell pontosan maszkot viselni.

A települések rendelkezései

Így tegnap sorra jelentek meg a települési rendelkezések, illetve Budapest több kerülete is jelezet, hogy miként is kell majd viselni a maszkokat. Szegeden és Pécsett például a város egész területén hordani kell, ez utóbbi esetén néhány kivételt jelölt meg a polgármester.

Az Aldi parkolóban is kell maszk

Ha valaki végig tudja böngészni a fotót, kiderül, hogy Kerepesen még az Aldi parkolóját is megnevezik, ahol kötelező a maszkhasználat.

Orbán Viktor a Tényeknek nyilatkozott, Szijjártó jelezte, hogy másfél héten belül ideérhet az orosz oltóanyagminta

Orbán Viktor tegnap este a Tények műsorának adott interjút, ahol egyebek mellett arról beszélt, hogy szerinte az egészségügy 99 százalék, hogy átvészeli ezt a nehéz időszakot, illete azt is elmondta, hogy a fegyveres erők, a hadsereg bevonásával igyekeznek majd a szabályokat betartatni. Szijjártó Péter – aki most már 10. napja van karanténban, mert elkapta a koronavírus fertőzést – pedig azt mondta az este folyamán, hogy az orosz oltóanyagminta, ami 92 százalék hatékonyságú másfél héten belül megérkezik, a nagyüzemű szállítás pedig január második felére várható.

Kiemelt kép: Illusztráció