Az országgyűlésben tomboló heves eszmecserék egyáltalán nem különösek, pláne az utóbbi időben, ám Jakab Péter, a Jobbik elnökének felszólalásai mindig felkavarják az állóvizet. Jakab ugyanis rendre pirít oda – szókimondó, de intelligens formában – a kormánynak, a Fidesznek és Orbán Viktornak. Legutóbb is ezt láthattuk tőle, a felszólalásáról készült videót a közösségi oldalán is posztolta, melyből kiderül, hogy bizony a parlamentben is téma Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea állítólagos kapcsolata. Na, de hogy jutott el Jakab az EU-s pénzektől a Mészáros-Várkonyi párosig? Mutatjuk!

Hol van a pénz?

„Köszönöm a szót! Képviselőtársak, egyetlenegy kérdésem van csak: hol van a pénz? Hol? A 2004-es uniós csatlakozásunk óta ebben az országba naponta, még egyszer mondom, naponta átlag 2,2 milliárd forint uniós támogatás érkezett. Hol van ez a pénz? A dolgozóknál nyilván nincs. Ha a dolgozók zsebében lenne, akkor ma egy magyar melós nagyságrendileg annyit keresne, mint a nyugat-európai kollégája” – kezdi felszólalását Jakab Péter, aki arról is beszélt, hogy ma mindehhez képest ott tartunk, hogy a román bérszínvonal előzi a magyart! A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

„Ne röhögjön államtitkár úr”

„Akkor hol van ez a pénz?” – teszi fel ismételten a kérdést, majd arra kéri a parlamentben ülő egyik államtitkárt, hogy ne röhögjön, mert mint fogalmaz: „Az ön zsebében van pénz, mert milliós jutalmakat kap, de a nyugdíjas zsebébe mi van? Havi átlag 140 forint ma a magyar nyugdíj. Szégyen, hogy 40 ezer olyan honfitársunk él Magyarországon, aki kénytelen havi kevesebb mint 50 ezer forintos nyugdíjból kijönni. Ez lenne a felzárkóztatás önöknek? Erre kapták az uniós pénzt?”

40 százalékkal nőttek a nyugdíjak, mondja Fidesz, de…

Jakab a felszólalásában arról is beszél, hogy a Fidesz állítja, 2010 óta 40 százalékkal nőttek a nyugdíjak, igen ám az árak azonban ennek a kétszeresével. „A párizsi meg a krumpli 2010 óta több mint 80 százalékkal lett drágább” – ismertette a Jobbik elnöke.

Nem erre adta az unió a pénz

„Az unió arra adta a pénz 2004 óta, nem arra, hogy önök felzabálják meg jutalmakat osztogassanak saját maguknak, hanem hogy felzárkózzon Magyarország a nyugat-európai szinthez. Hogy végre a magyar egészségügy modern eszközökkel, megfizetett dolgozókkal várja a betegeket.”

Az oktatás kérdése

„Hogy a magyar oktatás képes legyen felkészíteni a 21. század kihívásaira a fiataljainkat. Hogy a magyar vállalkozók ne csak adóterheket kapjanak, hanem lehetőségeket.”

Nyugati szintre való felzárkózás

„Hogy végre ne csak az árak zárkózzanak fel a nyugati szintre, hanem a bérek meg a nyugdíjak is. Képviselőtársak, önök minden anyagi eszközt megkaptak ahhoz, hogy megteremtsék a jólétet Magyarországon” – mondta.

Az uniós pénzből nem az ország gazdagodott

Jakab a felszólalásában továbbá arról beszél, hogy ezekből az uniós pénzekből nem az ország gazdagodott, nem a melósok, nem a nyugdíjasok, hanem egy jól szervezett bűnbanda.

Vezetője: a köpcös

„Vezetője a köpcös, hivatalosan az ország egyik legszegényebb embere. A vagyonnyilatkozata szerint 30 évnyi képviselőség után egyetlen forint megtakarítása sincs. Persze értem én, ő nem a saját megtakarításaiból urizál, ugye? Hanem a magyar emberek megtakarításaiból urizál” EZT IS OLVASD EL! Mit tudhat Várkonyi Andrea, hogy beleszeretett egy milliárdos üzletember?

Egymilliót takarítottunk meg a válság ideje alatt, mondja szintén a Fidesz…

Jakab Péter arra is kitér a felszólalásban, hogy a Fidesz szerint a magyar családok a válság hónapjai alatt átlagosan közel egymillió forintot takarítottak meg. „Ez igen! Hogy hol van ez a pénz, ki tudja?”

És akkor itt jutottunk el a Mészáros-Várkonyi pároshoz

„Ott van a stadionok betonjában. Ott van a luxusgépek, luxusjachtok fedélzetén. Ott van Mészáros Lőrinc szállodájában, meg az új asszony gyémántgyűrűjében” – utal ezzel feltehetően Várkonyira Jakab, hiszen mint ismert és ahogyan arról a LikeNews.hu hírportál is beszámolt Várkonyi Andreát eljegyezték, a szerencsés férfi egy üzletember, a pletykák szerint nem más, mint Mészáros Lőrinc. A gyűrű pedig, amivel az ex-tévés kezét megkérték egy szakértő szerint akár 20 millió forintot is érhet. IDE KAPCSOLÓDIK: Várkonyi Andreát tényleg eljegyezték, egy üzletember menyasszonya lett, itt a bizonyíték

Csak rossz helyen van a pénz

Jakab Péter ezzel nem hagyta annyiban a felsorolást: kifejtette, hogy a pénz csak rossz helyen van, hiszen ott van a fideszes palotákban, meg a fideszes pénztárcákban. NE HAGYD KI! Gyurcsány Ferenc durván kiakadt Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea állítólagos dubaji útján – fotó

A magyar embereknek kell ezt a juttatást megadni

A magyar embereknek kell ezt a juttatást megadni, mondja Jakab, aki arról is beszélt, nem fognak belenyugodni abba, hogy a kormány kifosztja ezt az országot. „Vissza kell venni azt a pénzt, amit önök a magyar emberektől elloptak. És igen, örömteli számomra, hogy mi ellenzéki pártelnökök döntöttünk arról, és írásba foglaltuk, hogy új korszakot nyitva, 2022-től az új nemzeti egységkormány egyszer és mindenkorra véget vet a korrupciónak.” NE HAGYD KI! Gulyás Gergely elmondta, lesz-e következménye Mészáros Lőrincék dubaji nyaralásának

Elszámoltatás

„Véghez visszük az elszámoltatást, és csatlakoztatjuk Magyarországot az Európai Ügyészséghez. Mert egy nemzetet büntetlenül kifosztani nem lehet, kiváltképp válság alatt. Már pedig önök pontosan ezt teszik akkor, amikor az uniós támogatást még most, a válság hónapjaiban sem a magyar embereknek adják, hanem megtartják saját maguknak.” – mondja.

40 milliós segélyt ad az Európai Unió Magyarországnak

„Jut eszembe, az Európai Unió 40 milliós segélyt kíván adni Magyarországnak. Azért ez is beszédes, nem? Tehát a magyar kormány együttérzést ad a bajba jutottaknak, Brüsszel pedig pénzt”

Erről tájékoztatta az Országgyűlést

Jakab a segély kapcsán közölte, hogy pontosan azért, hogy ez a pénz ne Orbánt, ne Mészárost és ne a többi ingyenélőt gazdagítsa, ezúton tájékoztatta az Országgyűlést arról, hogy a Jobbik levélben kereste meg az Európai Bizottság elnökét, azt javasolva az Európai Uniónak, hogy ezt a pénzt ne a korrupt magyar tolvajkormánynak adja oda, hanem adja oda a bajba jutott magyar embereknek.

Nem kellenek újabb stadionok

„Ebből a pénzből ne újabb stadionok, ne újabb fideszes paloták épüljenek, hanem legyen belőle kenyér azok asztalán, akiknek lassan kenyérre sem telik” – mondta. „A válaszról természetesen tájékoztatni fogjuk önöket.” – zárta felszólalását a Jobbik elnöke. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A felvétel itt nézhető vissza:

Kiemelt kép: Jakab Péter – Forrás: Videó részlet, Facebook