Mint ahogyan arról a LikeNews is hírt adott néhány napja került Erzsébet királynő férje Fülöp herceg, aki pár hónap múlva ünnepli a 100. születésnapját. A herceg még Károly herceget is behívatta a kórházba, aki aztán könnyes szemekkel távozott, most pedig kiderült: Fülöpöt átszállították egy másik intézménybe.

Kórházba került

Mint megírtuk a 100. évében járó Fülöp herceg elővigyázatossági okokból feküdt be nemrégiben a VII. Eduárd királyról elnevezett londoni kórházba. Az udvar illetékese nem részletezte, hogy a hercegnek milyen panaszai vannak, csak annyit közölt, hogy Fülöp nem érezte jól magát, és orvosának tanácsára vonult néhány napra kórházba megfigyelés és pihenés céljából. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Átszállították egy másik intézménybe

Az MTI most azt írja, másik kórházba szállították át hétfőn Fülöp edinburghi herceget, II. Erzsébet királynő férjét. A Buckingham-palota tájékoztatása szerint a 100. évében járó Fülöp herceget a VII. Eduárd királyról elnevezett londoni kórházból a Szent Bertalan nevét viselő kórházba – St. Bartholomew’s Hospital – vitték és ott a kezelés eredeti indokaként említett, közelebbről nem részletezett fertőzés mellett a herceg egy már régebb óta fennálló szívproblémáját is vizsgálják. KAPCSOLÓDÓ: Kiderült, ezért kellett kórházba szállítani Fülöp herceget, ilyen állapotban van most

Még mindig nem tudni, mi pontosan a herceg baja

A palota ezúttal sem közölte, hogy milyen fertőzésről van szó és azt sem, hogy a közkeletűen csak Barts néven emlegetett kórházban pontosan milyen kardiológiai problémát vizsgálnak. A londoni City pénzügyi központjában működő, csaknem 900 éve alapított Barts a brit főváros egyik kiemelkedő kardiológiai klinikája. Udvari illetékesek már a herceg február 16. óta tartó kórházi kezelésének kezdete után hangsúlyozták, hogy Fülöpöt nem koronavírus-fertőzés miatt kellett kórházba vinni.

Megkapták a koronavírus elleni oltást

Fülöp herceg és II. Erzsébet királynő – aki áprilisban ünnepli 95. születésnapját és 69 éve ül az Egyesült Királyság trónján – január 9-én megkapta a koronavírus elleni oltást. Az edinburghi hercegnek, aki júniusban tölti be 100. életévét, már volt komolyabb szívpanasza: 2011 karácsonyának előestéjén mellkasi fájdalmak miatt a királyi család Londontól északkeletre fekvő téli rezidenciájáról, Sandringham kastélyából a légierő helikopterével kellett kórházba szállítani. Akkor szívkoszorúér-elzáródást diagnosztizáltak nála, és a panasz okát szívkatéteres beavatkozással és egy artériatágító betét beültetésével sikeresen megszüntették.

Fülöp továbbra is jól érzi magát

A Buckingham-palota szóvivője hétfői tájékoztatásában nem említette, hogy Fülöp kivizsgálást igénylő mostani szívproblémája összefügg-e a csaknem tíz évvel ezelőtti betegséggel. Az udvari illetékes közölte ugyanakkor, hogy a herceg szervezete reagál a kezelésekre, és Fülöp továbbra is jól érzi magát.

Károly herceg meglátogatta a kórházban

Mint megírtuk Károly az édesapját a kórházba kerülése után is meglátogatta. A herceg akkor könnyes szemmel távozott az intézményből. Nemrég pedig kiderült, hogy Fülöp azért kérette magához a fiát, hogy a család jövőjéről döntsenek. Károly 30 percet töltött az édesapjánál, mielőtt könnyes szemmel távozott.

A halálra készülne?

Nagyon úgy tűnik, mintha Erzsébet királynő férje készülne a halálra, ugyanis azt mondta Károlynak a látogatásakor, hogy egyszer ő lesz a család vezető embere. Dickie Arbiter, II. Erzsébet korábbi sajtótitkára reméli, hogy Fülöp saját lábán fogja elhagyni a kórházat. EZ IS ÉRDEKELHET! Rivalizált egymással Vilmos és Károly herceg: ilyen szerepet játszott Katalin hercegné abban, hogy apa és fia megbékéltek

Visszavonult

Az edinburghi herceg 2017 őszén hivatalosan visszavonult a közszerepléstől és azóta nem fogad el meghívásokat nyilvános eseményekre. II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg novemberben ünnepelték a 73. házassági évfordulóját. 

Nemrég született meg a 9. dédunokájuk

Mint ahogyan azt a LikeNews is megírta fiúgyermeknek adott életet néhány nappal ezelőtt Eugénia hercegnő, a brit uralkodó és Fülöp herceg 31 esztendős unokája. Az újszülött a 11. helyre került a brit trónutódlási sorban és ő II. Erzsébet királynő és Fülöp kilencedik dédunokája.

Erzsébet királynő nagyon örül

A gyermek 8 font és 1 uncia, vagyis 3657 gramm súllyal született. A királyi család londoni hivatalának közleménye szerint a királynő – aki áprilisban ünnepli 95. születésnapját – és férje, az idén 100 esztendős Fülöp edinburghi herceg elragadtatással fogadta a legújabb dédunoka érkezését.

Közben kiderült a gyermek neve

A gyermek nevét napokig nem lehetett tudni, ám mostanra kiderült, hogy a kicsit August Philip Hawke Brooksbank hívják, a Philip, azaz Fülöp keresztnévvel pedig egyértelműen, Edinburgh hercege, azaz Fülöp herceg előtt szerettek volna tisztelegni. EZT IS OLVASD EL! Kiderült II. Erzsébet és Fülöp herceg dédunokájának a neve – Az újdonsült szülők ő előtte szerettek volna tisztelegni

Ezt mondta Eugénia hercegnő

„Szeretnénk bemutatni August Philip Hawke Brooksbankot. Köszönöm a sok csodálatos üzenetet. A szívünk tele van szeretettel e kisember iránt, a szavak nem tudják kifejezni„ – írta posztjában a hercegnő, aki kifejtette, hogy nagypapája előtt szerettek volna tisztelegni a névvel. 

Meghan és Harry herceg is hamarosan újra szülők lesznek

Szintén itt a LikeNews hírportálon számoltunk be róla, hogy második babáját várja Meghan hercegné és férje, Harry herceg. Harry és Meghan első gyermeke, Archie Harrison Mountbatten-Windsor 2019. május 6-án született. Harry jelenleg a hatodik, Archie a hetedik a brit trónutódlási sorban, így Sussex hercegének és hercegnőjének második gyermeke a nyolcadik helyre kerül. 

Az utódlás kérdése

Ezt nem befolyásolja az sem, hogy a házaspárnak fia vagy leánya születik-e, ugyanis a brit kormány kezdeményezésére elindított reformfolyamat évekkel ezelőtt eltörölte a királyi fiúutódok trónutódlási elsőbbségét. Így ha Harrynek és amerikai feleségének majdan lesz egy harmadik gyermeke is, akkor sem kerülhet idősebb testvérénél előrébb a sorban, ha fiúnak születik, és a házaspár második gyermeke leány lesz. Az angol királyi családdal kapcsolatos cikkeinket itt találod.

A 10. vagy a 11. dédunokája lesz Erzsébet királynőnek és Fülöp hercegnek

Harry és Meghan második gyermeke a tizedik vagy a tizenegyedik dédunoka lesz, attól függően, hogy a királynő egyetlen leánygyermekének, Anna hercegnőnek a leánya, a szintén várandós Zara Tindall gyermeke mikor születik meg. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Fülöp herceg – Forrás: YouTube