Mint ahogyan azt a LikeNews is megírta 1 860 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 383 735 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elmúlt 24 órában azonban az elhunytak között feltűnt egy 20 éves férfi és 28 éves nő is.

Meghalt 99 beteg

Mint megírtuk elhunyt 99 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 13 543 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 289 520 fő, az aktív fertőzöttek száma 80 672 főre csökkent. 3828 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 299-en vannak lélegeztetőgépen. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

20 éves férfi az áldozatok között

A koronavirus.gov.hu oldalon az elhunytak listáján szerepel egy 20 éves férfi is, akinek az alapbetegségeként a limfómát jelölték meg. Ezzel ő a járvány egyik legfiatalabb áldozata itthon.

Fotó: koronavirus.gov.hu

28 éves nő is az áldozatok között

A listában továbbá feltűnik egy 28 éves nő is, aki Down-szindrómával, illetve pajzsmirigy alulműködéssel küzdött.

FRISS! Járványhelyzet: itt vannak az elmúlt nap adatai, 99 emberéletet követelt a koronavírus itthon

Már több fiatal áldozatot követelt a járvány

A koronavírus már több fiatal áldozatot követelt itthon, mint itt a BudapestKörnyéke agglomerációs hírportálon is megírtuk decemberben egy 19 éves fiú vesztette életét. A fiúnál alapbetegségként bakteriális és gombás eredetű gyulladást tüntettek fel.

Októberben egy 21 éves lány halt meg

Szintén megírtuk még október elején, hogy életét vesztette a koronavírus szövődményei miatt egy 21 éves fiatal lány is. . A koronavirus.gov.hu adatai szerint súlyos véralvadási betegségben szenvedett. 

Kapcsolódó:

November végén egy 18 éves fiú huny el

A járvány eddigi legfiatalabb áldozata egy 18 éves fiú, aki akut leukémiával küzdött, illetve egy 27 éves férfi, akinek Down-kór volt az alapbetegsége, róla még november végén számoltunk be, itt a LikeNews hírportálon. Az elhunytak adatait ide kattintva lehet megnézni.

Terjed a brit vírusmutáns

Bár az esetszámok megint növekedésnek indultak, a koronavírus tájékoztató oldalon azt írják: a járványt sikerült megfékezni a következetes védekezésnek köszönhetően, de az adatok stagnálnak, ez arra figyelmeztet, hogy óvatosnak kell lenni. Európa több országában már a harmadik hullám zajlik, a brit vírusmutáns gyorsan terjed, több embert fertőz és növeli a betegek számát. A kormány ezért fenntartja és március 1-ig meghosszabbította védelmi intézkedéseket, emellett azon dolgozik, hogy minél több vakcina álljon rendelkezésre, hogy minél több embert be lehessen oltani, és megkezdődhessen a korlátozások feloldása.  A kormány álláspontja, hogy csak fokozatosan és felelősen lehet feloldani a korlátozásokat, és ehhez hamarosan az emberek véleményét is kikéri egy online nemzeti konzultáción.

Állítólag kedvezőek a magyar járványügyi adatok

A magyar járványügyi adatok kedvezőek, a következetes védekezésnek köszönhetően sikerült megfékezni a járványt, de több európai országban tovább nő a fertőzöttek száma, miközben kevés a vakcina. Ezért a kormány március 1-ig meghosszabbította védelmi intézkedéseket. A kormány már készül a fokozatos újranyitásra, és ehhez az emberek véleményét is ki fogja kérni egy online nemzeti konzultáción, olvasható szintén a tájékoztató portálon. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció, Freepik