Fülöp herceg temetése óta először üzent a világnak II. Erzsébet királynő! A brit monarchia uralkodója a mai napon lett 95 éves, ám a nagy ünneplés férje halálára való tekintettel elmarad, de ennek ellenére a közösségi médiában üzent Erzsébet királynő.

Köszönetet mondott

„95. születésnapom alkalmából rengeteg jókívánságot kaptam, amelyet nagyra értékelek.Miközben a család egy szomorú időszakot él most meg, jól esett számunkra látni és hallani, ahogyan az emberek tisztelegve emlékeznek meg a férjemre az Egyesült Királyságban, a Nemzetközösségben és világszerte A családom és én szeretnénk megköszönni a sok támogatást és kedvességet, amelyet az elmúlt napokban adtak nekünk. Mélyen megérintett minket, és emlékeztetett arra, hogy Fülöp igazán különleges hatással volt számtalan emberre élete során” – írták a királynő üzenetet a királyi család hivatalos Facebook-oldalán. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!  

Íme, a teljes bejegyzés

Otthonában hunyt el

A LikeNews.hu hírportál is beszámolt róla, hogy április 9-én elhunyt II. Erzsébet férje, Fülöp herceg. A királynő férje az utóbbi időben sokat betegeskedett, halála előtt több hetet is kórházban töltött. A herceg végül otthonában, Windsor-ban halt meg. OLVASD EL EZT IS! Folynak a találgatások, hogy mi lesz Harry herceg és Meghan Markle kislányának a neve: ez a két opció a legesélyesebb

Nemzeti gyász

Fülöp halálhírének pénteki bejelentésével az Egyesült Királyságban nemzeti gyász kezdődött, amely a herceg temetéséig tartott. Fülöpnek az uralkodó néhai férjeként állami temetés járt volna, de az edinburghi herceg többször is egyértelművé tette, hogy nem szeretne nagyszabású szertartást, inkább magánjellegű, kisebb katonai tiszteletadással kísért búcsúztatást részesítene előnyben a windsori kastély Szent György-kápolnájában, ami végül így is lett.

Itt helyezték végső nyugalomra

Fülöp az elmúlt években kifejezésre juttatta azt a kívánságát is, hogy a windsori kastélyparkban, a királyi család tagjainak fenntartott Frogmore Gardens temetkezési helyen kíván nyugodni. Itt helyezték örök nyugalomra mások mellett Viktória királynőt, II. Erzsébet királynő 1901-ben elhunyt üknagymamáját, és Albert herceget, Viktória férjét is. KAPCSOLÓDÓ! Eltemették Fülöp herceget

Erzsébet megtörtének tűnt Fülöp temetésen

A királynő Fülöp herceg temetésének szertartásakor egymaga ült a Szent György-kápolnába, fejét lefelé hajtva, de jól látható volt, hogy Erzsébetet megviseli a férje temetése, ami érthető hiszen 73 évig tartottak ki egymás mellett jóban-rosszban. EZ IS ÉRDEKELHETI! Hoppá: Harry herceg nem utazott vissza Amerikába a családjához

Harry az Egyesült Királyságban maradt

A LikeNews.hu is megírta, hogy a tavaly Amerikába települt Harry herceg hazautazott Nagy-Britanniába Fülöp halálát követően, ám felesége Meghan Markle nem tartott vele, egyrészt a várandóssága miatt, valamint azért, mert nem szerette volna, hogy ráháruljon a figyelem a botrányos márciusi interjújuk óta. Habár Harry herceget kalifornai otthonában várja várandós kedvese és kisfiúk Archie, ő úgy döntött, hogy még néhány napot a hazájában tölt. A Bors azt írja, hogy a herceg már lefoglalta a hazára szóló repülőútját, de most mégis úgy döntött, hogy maradna Erzsébet 95. születésnapjáig, amely április 21-én van. A döntésre azután derült fény, hogy Harry állítólag órákon át beszélt édesapjával, Károllyal és bátyjával, Vilmossal.

A királynő nem ünnepel

Férje halálára való tekintettel Erzsébet idén nem szeretné megünnepelni a születésnapját A gyászoló királynő a családtagjaitól is elszigetelődött ebben a nehéz időszakban, de mivel Harry nagymamájának otthonának közelében szállt meg Frogmore Cottage-ben, így akár lehetséges, hogy sétálni összefuthatnak.

Júliusban is visszatérhet

Elképzelhető, hogy Harry herceg júliusban újra feltűnik az Egyesült Királyságban, ugyanis július elsején a Kensington-palotában szobrot állítanak néhai édesanyjának, Diana hercegnőnek. NE HAGYD KI! Kiderült, hogy miért Valentin-napon jelentette be Harry herceg és Meghan Markle a második gyermekük érkezését

Fülöp temetése előtt meghitt fotót tett közzé

Erzsébet néhai férje temetése előtt meghitt fotót tetetett közzé a királyi család hivatalos Twitter-oldalán, amelyet a linkre kattintva meg is tekinthetnek. A fotó még a 2000-es évek elején készült Skóciában. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!  

Kiemelt kép: Erzsébet királynő – Forrás: BBC