Mint ahogyan azt a LikeNews is megírta tegnap beoltották a koronavírus ellen Orbán Viktort is. A miniszterelnök a közösségi oldalára feltöltött képekkel majd később videóval tudatta, hogy ő is megkapta a vakcinát, ráadásul a kínait.

Tegnap kapta meg az oltást

„Oltva vagyok” – írta a posztban a miniszterelnök, ezzel is tudatva, hogy bizony most már őt is beoltották a koronavírus ellen. Orbán Viktor fotókat is közzétett az oltás pillanatairól nem sokkal később pedig egy rövid videót is feltöltött, amin egyfelől a vakcinázás látható, másfelől az azt követő pillanatok, amikor is a kormányfő már arról beszél, hogy visszament dolgozni a Karmelita kolostorba és remekül érzi magát. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Az oltás közben is viccelődött…

A miniszterelnök jó kedéllyel érkezett az oltópontra, amikor az orvos elmondta neki, hogy a kínai vakcinát tudják felajánlani a számára, akkor arra viccesen csak ennyit mondott: „Sárkány ellen sárkányfű” ÍGY KAPTA MEG AZ OLTÁST A MINISZTERELNÖK: Bréking: beoltották Orbánt Viktort is- ezt a vakcinát kapta meg

A videó egyébként itt nézhető vissza:

Müller Cecília külön javasolta Orbánnak

Müller Cecília egyébként pont a napokban beszélt arról, hogy Orbán Viktor minél előbb oltassa be magát. Fontosnak nevezte, hogy a kormányfő példát mutasson a lakosságnak, így minél többen éljelenek az oltás felvételének lehetőségével, érkezzenek azok bárhonnan is. Az oltások ugyanis reményt adnak arra, hogy kevés áldozattal záruljon a harmadik hullám és véget érjen a pandémia – jelentette ki.

Nagyon fontos

Az országos tisztifőorvos szerint a járvány elleni védekezést irányítók egészségének védelme elengedhetetlen annak érdekében, hogy az ország meg tudjon küzdeni a harmadik hullámmal. Nagyon fontos, hogy a kormány és az operatív törzs tagjai egészségesek maradjanak, ezért feltétlenül indokolt a mihamarabbi beoltásuk – tette hozzá.

Áder Jánost is beoltották

Néhány napja Áder János köztársasági elnök is megkapta a kínai vakcinát. Mint akkor megírtuk az államfő elmondta: néhány héttel ezelőtt Szlávik Jánosnak, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosának és háziorvosának is feltette a kérdést, ha várnia kellene – mert csak akkor kerül sorra – a Pfizer vagy a Moderna vakcinájára “szeptemberig, októberig, vagy holnap, holnapután” megkaphatja az orosz vagy a kínai vakcinát, mit javasolnak. Erre mindketten azt válaszolták: “minél előbb oltani, minél előbb megkapni az oltást” – fűzte hozzá Áder János. 

Gyurcsány Ferenc reagált arra, hogy beoltották Orbán Viktort

Az ex-miniszterelnök is értesült róla, hogy Orbán Viktor megkapta a kínai vakcinát, erre közösségi oldalán reagált valami egészen zseniális iróniával. „Beoltották Orbán Viktort kínai vakcinával. Még a dobozát is megmutatták a kameráknak, hogy mindenki jól lássa, ez bizony kínai. Aztán eszembe jutott, hogy édesanyám gyakran tejfölös dobozban tette el a csirkepaprikást…” – írta a posztjában Gyurcsány Ferenc és abból kiindulva, hogy a hűtőben lévő ásványvizes palackban is általában pálinka van azt kell mondanunk, lehet némi igazság a volt miniszerelnök szavaiban… EZ IS ÉRDEKELHET: Gyurcsány Ferenc a hazai járványhelyzetet értékelte: “a kormány elveszítette az irányítást a történések felett”

A teljes poszt itt érhető el:

Az elmúlt 24 óra járványügyi adatai

Az elmúlt 24 órában egyébként megint jócskán emelkedett a koronavírus fertőzöttek száma. Mint megírtuk 4 326  újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 432 925 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Továbbá elhunyt 84 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 15 058 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 322 956 fő, de az aktív fertőzöttek száma is 94 911 főre emelkedett. 5 679 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 537-en vannak lélegeztetőgépen. A NAPI JÁRVÁNYÜGYI ADATOKAT ITT TALÁLOD! Továbbra is 4000 felett az új fertőzöttek száma, 84 emberéletet is követelt a koronavírus

Mindeközben erről beszélt Szijjártó Péter

Mint arról a LikeNews is beszámolt egy kínai szállítmányt leszámítva, soha akkora mennyiségű oltóanyag nem érkezett egyszerre Magyarországra, mint amennyit két, Moszkva mellől hétfő hajnalban indult kamion szállít az ország felé – mondta egy a közösségi oldalára feltöltött videóüzenetben Szijjártó Péter.

Soha ennyi oltóanyag nem érkezett még az országba

Kiemelte, egy kínai szállítmányt leszámítva, soha ekkora mennyiségű oltóanyag egyszerre még nem érkezett Magyarországra, hiszen a brüsszeli beszerzésből 104 ezer volt az eddigi legnagyobb mennyiség.

Ezt mondta az orosz vakcináról

Szijjártó Péter elmondta, a 280 ezer orosz vakcina a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakembereinek döntését követően válik felhasználhatóvá. Hangsúlyozta, ezzel fel lehet gyorsítani az oltást, “előbb el tudjuk érni az átoltottsági szintet, amit a szakemberek megkövetelnek”.

Hamarosan biztonságban leszünk

“Biztonságban leszünk és biztonságosan újra tudjuk indítani az országot” – zárta videoüzenetét a miniszter. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Gyurcsány Ferenc – Forrás: ATV