Már forgatják az őszödi beszédről szóló politikai krimit. Kiderült kik szerepelnek a filmben. Amikor Gyurcsány Ferenc megtudta, hogy nem Hugh Grant alakítja őt a 800 millióba kerülő filmben, szomorú szmájlit posztolt a Facebookra és azt írta: „Szóval akkor már fixen nem engem alakít Hugh Grant.”

Politikai krimi

Korábban kiderült, hogy politikai krimi készül a 2006. őszi eseményekről: a cselekmény az őszödi beszéd kiszivárogtatása körül forog majd. A 24.hu úgy tudja, a gyártó a Mega Film Kiadó Kft., amely a Filmirodánál be is jegyeztetett egy készülő filmet A hazugság ára címen, 800 milliós tervezett költségvetéssel.

Gyurcsány Ferenc a brit színészt szerette volna

Ezzel kapcsolatban Gyurcsány Ferenc korábban azt mondta: „Hallom, hogy a Fidesznél 800 millióból forgatnak Gyurcsány-mozit 2022-re. A forgatókönyvnek nyilván nem lesz egy igaz mondata se, ezért én csak azt kérem, hogy engem Hugh Grant játsszon el” – írta közösségi oldalán a DK elnök, hozzátéve: „Mondjuk én az orbáni korrupcióról is tudnék egy jó filmet csinálni. Lehetne a címe: »Jackpot – míg a Lőrincék el nem válnak«. Mit gondoltok?” – írta.

Elindult a forgatás

A forgatás már elindult, legalábbis a Szabadság téren felállították a díszlet egy részét, kiégett autókat lehetett látni a helyszínen. A két főszereplő, Bánovits Vivianne és Mózes Tamás lesz, előbbi korábban olyan filmekben szerepelt, mint az 1945 vagy a Pappa Pia, és olyan sorozatokban tűnt fel, mint az Egynyári Kaland vagy a Drága örökösök. Mózes András jelenleg a Thália Színházban dolgozik, aminek a filmet is készítő Kálomista Gábor az ügyvezető igazgatója.

Nem válaszoltak a főszereplők

Bánovits Vivianne a 24.hu-nak sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta, hogy szerepel a filmben, Mózes Andrást emailben keresték, ő pedig nem válaszolt.

Nagy a titkolózás

Úgy tudni, hogy a filmben szerepel még Trill Zsolt, Szikszai Rémusz és Zayzon Zsolt, aki szintén a Thália tagja, és aki telefonon megerősítette a 24.hu-nak, hogy szerepel a filmben, de részleteket nem mondott titoktartási szerződése miatt. Utóbbira hivatkozott Trill Zsolt is, aki nemrég egy huszáros film főszerepét is megkapta.

Gyurcsány csalódott

444.hu leszemlézte a cikket, ez alatt a Facebookon megjelent Gyurcsány Ferenc kommentje: azt írta, “Szóval akkor már fixen nem engem alakít Hugh Grant?:(“

Kiszivárgott a sztori

A film sztorija már korábban kiderült a castingra behívott színészeknek elküldött levelekből, ezt írták: „Amikor egy ambíciózus, de elnyomott közvéleménykutató szakember rájön, hogy a főnöke részt vett egy botrányos hangfelvétel kiszivárogtatásában, úgy dönt, fényt derít az igazság részleteire, hogy azzal jobb pozíciót zsarolhasson ki magának. Összeáll újságíró szerelmével, és nyomozni kezd, de mivel hamar konfrontálódik a főnökével, egy nagyhatalmú kör célpontjává válnak.”

Az a bizonyos 2006

2006 volt az az év, amikor Gyurcsány-féle MSZP 44%-al nyert a választásokon, csúcson voltak, Igen-igentől zengett az ország, táncolt a miniszterelnök, a nemzetközi sajtó is vele foglalkozott, aztán beütött a krach: kiszivárgott az őszödi beszéd, amelynek a lényege az volt, hogy a Gyurcsány Ferenc a balatonöszödi kormányüdülőben arról beszélt, hogy „hazudtunk éjjel-nappal”. Azóta sem tudja – talán Orbán Viktoron kívül – senki, ki szivárogtatta ki az akkori miniszterelnök zártkörű beszédét. Miután a felvétel elhangzott a rádióban, 2006 őszén zavargások törtek ki Budapesten, a rendőrök pedig gumilövedékekkel lőtték a tüntetőket. Később Gyurcsány kénytelen volt lemondani, az ország politikai gondolkodásmódja átalakult, így 2010-ben kétharmados többséggel győzött a Fidesz.

Gyurcsány és Hugh Grant kapcsolata

Gyurcsány Ferenc azóta érzi magához közel Hugh Grant brit színművészt, amióta miniszterelnökként még 2006-ban úgy táncolt a saját parlamenti irodájában, mint a brit miniszterelnököt alakító Hugh Grant az Igazából szerelem című örökzöld romantikus filmben. A 2006-ban készült videó bejárta a világsajtót, foglakozott vele a CNN és a BBC is. A felvétel egyébként Batiz András, az RTL Klub Fókuszának műsorvezetőjéből lett akkori kormányszóvivő lakodalmára készült, amolyan miniszterelnöki nászajándékként. 

Itt van Gyurcsány legendás tánca

Kiemelt kép: Hugh Grant és Gyurcsány Ferenc- BPK-montázs