Közel egy hónapnyi kórházi ápolás után hazatérhetett Fülöp herceg – közölte a Buckingham palota kedden. A LikeNews.hu is többször beszámolt róla, hogy február végén Erzsébet királynő férje kórházba került, majd egy kisebb szívműtéten is átesett.

Február közepén került be

Mint megírtuk a 100. évében járó Fülöp herceg elővigyázatossági okokból feküdt be nemrégiben a VII. Eduárd királyról elnevezett londoni kórházba. Az udvar illetékese nem részletezte, hogy a hercegnek milyen panaszai vannak, csak annyit közölt, hogy Fülöp nem érezte jól magát, és orvosának tanácsára vonult néhány napra kórházba megfigyelés és pihenés céljából. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Visszaszállították a magánkórházba

Fülöp hercegen egy kardiológiai beavatkozást hajtottak végre a Szent Bertalan kórházban, majd visszaszállították a londoni VII. Eduárdról elnevezett magánkórházba, ahová először is vitték.

Megkapták a koronavírus elleni oltást

Fülöp herceg és II. Erzsébet királynő – aki áprilisban ünnepli 95. születésnapját és 69 éve ül az Egyesült Királyság trónján – január 9-én megkapta a koronavírus elleni oltást. Az edinburghi hercegnek, aki júniusban tölti be 100. életévét, már volt komolyabb szívpanasza: 2011 karácsonyának előestéjén mellkasi fájdalmak miatt a királyi család Londontól északkeletre fekvő téli rezidenciájáról, Sandringham kastélyából a légierő helikopterével kellett kórházba szállítani. Akkor szívkoszorúér-elzáródást diagnosztizáltak nála, és a panasz okát szívkatéteres beavatkozással és egy artériatágító betét beültetésével sikeresen megszüntették.

Károly herceg meglátogatta a kórházban

Mint megírtuk Károly az édesapját a kórházba kerülése után is meglátogatta. A herceg akkor könnyes szemmel távozott az intézményből. Nemrég pedig kiderült, hogy Fülöp azért kérette magához a fiát, hogy a család jövőjéről döntsenek. Károly 30 percet töltött az édesapjánál, mielőtt könnyes szemmel távozott.

Most hazaengedték

A herceg 28 napot töltött kórházban. Habár az elmúlt években többször is szorult kórházi segítségre, ám a mostani volt a leghosszabb, amit az intézményben töltött. Továbbra sem közölte a palota, hogy miért kellett megműteni Fülöp szívét, valamint azt sem, hogy milyen fertőzést kapott el.

Nem koronavírusos volt

Udvari illetékesek már februárban hangsúlyozták, hogy Fülöp herceget nem koronavírus-fertőzés miatt kellett kórházba vinni. Fülöp herceg és II. Erzsébet királynő – aki áprilisban ünnepli a 95. születésnapját – január 9-én megkapta a koronavírus elleni oltást.

2011-ben nagyon megijedtek

A legnagyobb riadalmat az okozta, amikor Fülöpöt 2011 karácsonyának előestéjén mellkasi fájdalmak miatt a királyi család Londontól északkeletre fekvő téli rezidenciájáról, Sandringham kastélyából a légierő helikopterével kellett kórházba szállítani. Akkor szívkoszorúér-elzáródást diagnosztizáltak nála, és a panasz okát szívkatéteres beavatkozással és egy artériatágító betét beültetésével sikeresen megszüntették. OLVASD EL EZT IS! Kiderült: velük vigasztalódik Erzsébet királynő, amíg a férje kórházban van

Nemrég született meg a 9. dédunokájuk

Mint ahogyan azt a LikeNews is megírta fiúgyermeknek adott életet néhány nappal ezelőtt Eugénia hercegnő, a brit uralkodó és Fülöp herceg 31 esztendős unokája. Az újszülött a 11. helyre került a brit trónutódlási sorban és ő II. Erzsébet királynő és Fülöp kilencedik dédunokája.

Közben kiderült a gyermek neve

A gyermek nevét napokig nem lehetett tudni, ám mostanra kiderült, hogy a kicsit August Philip Hawke Brooksbank hívják, a Philip, azaz Fülöp keresztnévvel pedig egyértelműen, Edinburgh hercege, azaz Fülöp herceg előtt szerettek volna tisztelegni. 

Meghan és Harry herceg is hamarosan újra szülők lesznek

Szintén itt a LikeNews hírportálon számoltunk be róla, hogy második babáját várja Meghan hercegné és férje, Harry herceg. Harry és Meghan első gyermeke, Archie Harrison Mountbatten-Windsor 2019. május 6-án született. Harry jelenleg a hatodik, Archie a hetedik a brit trónutódlási sorban, így Sussex hercegének és hercegnőjének második gyermeke a nyolcadik helyre kerül. 

Diana előtt tisztelegtek

37 évvel ezelőtt a hercegnő is Valentin-napon jelentette be, hogy várandós második gyermekével Harry-vel, tehát valószínűleg a hercegi pár ezért választotta ezt az időpontot, hogy így is tisztelegjenek a néhai Lady Diana előtt. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Fülöp herceg – Forrás: Youtube-videó