Megszületett a brit uralkodó tizedik dédunokája: Zara Tindall, II. Erzsébet királynő legidősebb leányunokája egészséges fiúgyermeknek adott életet.

Vasárnap született meg

A család szerdai bejelentése szerint a kisfiú még vasárnap jött a világra 8 font és 4 uncia – hozzávetőleg 3742 gramm – súllyal. Az újszülött, Lucas Philip Tindall, Zara Tindall és férje, Mike Tindall harmadik gyermeke. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A kisfiú második neve: Philip

A Philip névvel a házaspár a dédnagypapának, Fülöp edinburghi hercegnek, a királynő 100. életévében járó férjének kívánt kedveskedni, de így hívják Mike Tindall édesapját is. Egyébként Eugénia hercegnő nemrégiben megszületett kisfiának a második neve is Philip, ők is a dédpapa előtt szerettek volna tisztetelgeni, erről a LikeNews.hu részletesen itt írt.

Otthon született meg a gyermek

Mike Tindall szerdán közzétett podcastjában elmondta: a kisfiú olyan gyorsan érkezett, hogy nem jutottak el a kórházig, a gyermek otthon, a fürdőszobában jött a világra.

Bébibumm a királyi családban

II. Erzsébet királynőt – aki áprilisban ünnepli 95. születésnapját – másfél hónap alatt a második dédunokával örvendeztették meg leszármazottai: február 9-én született meg Eugénia hercegnő első gyermeke, August Philip Hawke Brooksbank. IDE KAPCSOLÓDIK: Kiderült II. Erzsébet és Fülöp herceg dédunokájának a neve – Az újdonsült szülők ő előtte szerettek volna tisztelegni

A trónöröklési sorrend

Eugénia a királynő harmadik gyermekének, András yorki hercegnek a másodszülött leánya, és gyermeke a 11. a brit trónutódlási sorban. Zara és Mike Tindall újszülött kisfia messze lemarad mögötte: Lucas Philip jelenleg a 22. a trónöröklési sorrendben. EZ IS ÉRDEKELHET: Kórházba került II. Erzsébet férje, Fülöp herceg

Fejükre kerülhet-e valaha a korona?

Zara Tindall is szerepel a hivatalos brit trónutódlási sorban, a 17. helyen, nem valószínű azonban, hogy valaha is az ő vagy három gyermeke valamelyikének fejére kerülne a korona.

Nincsen királyi titulusa

A 39 éves kismama a brit királyi család legmagasabb rangú “polgári” tagja. Jóllehet a királynő egyenesági leszármazottja – édesanyja Anna hercegnő, az uralkodó egyetlen leánya -, Zarának azonban nincs semmilyen királyi titulusa, és ilyesmire kifejezetten nem is tart igényt.

Kilenc éve házasok a férjével

Kilenc éve házasodott össze polgári származású férjével. A 42 éves Mike Tindall 2003-ban a világbajnok angol rögbiválogatott tagja volt. A házaspár hivatalos megszólítása Mr. és Mrs. Tindall, két kislányuk, Mia és Lena egyaránt Miss Tindall. NE HAGYD KI! II. Erzsébet és férje is megkapta a koronavírus elleni oltást – Ezt közölték a vakcina beadása után

Kiemelkedő sportteljesítmény

Zara Tindall – férjéhez hasonlóan – sokkal inkább ismert kiemelkedő sportteljesítményéről, semmint a brit királyi családhoz fűződő kapcsolatairól. Zara – aki esküvője óta is gyakran leánykori nevén, Zara Phillipsként szerepel nyilvános eseményeken – világbajnok díjugrató, aki a 2012-es nyári londoni olimpiai játékokon csapatban ezüstérmet, a 2006-os németországi világbajnokságon egyéni aranyat nyert.

Meghan és Harry is újabb gyermekáldás elé néznek

Mint ahogyan arról a LikeNews.hu hírportál is beszámolt Valentin-napon Meghan Markle és Harry herceg bejelentették, hogy úton van a második gyermekük, így a kis Archie hamarosan kistestvért kap. A pici a királynő és Fülöp herceg 11. dédunokája lesz. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: II. Erzsébet királynő – Forrás: Wikipédia