Teljesen titokban vettek végső búcsút Törőcsik Maritól. A művésznő április 16-án hunyt el a szombathelyi kórházban, ahol már hat hete ápolták. A színésznő az elmúlt években sokat betegeskedett. Április 22-én temették el Törőcsik Marit, a temetés részleteire is fény dérült.

Titokban zajlott

Törőcsik Mari temetése teljesen titokban zajlott le, a nyilvánosság bevonása nélkül. A Nemzeti Színház a hivatalos-oldalán közölte, hogy csütörtökön végső búcsút vettek a színésznőtől.  A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ezt írták

„Törőcsik Mari családja és a Nemzeti Színház tudatja a művésznő tisztelőivel, hogy tegnap, 2021. április 22-én a család szűk körben búcsúzott a Nemzet Színészétől. Törőcsik Mari végakarata szerint Bokros Levente lelkipásztor beszentelte a művésznő hamvait, amit azután a lánya Teréz, és párja Zoltán Pély községnél a Tiszába szórtak” – írta a színház a közleményében.

Ez volt a kívánsága

A LikeNews.hu is megírta, hogy Törőcsik Mari kívánsága volt, hogy a Tiszába szórják, mert néhai férje, Maár Gyula hamvait annak idején a Dunába szórták el és, mivel mindkét folyó a Fekete-tengerbe ömlik így újra együtt lehetnek. EZ IS ÉRDEKELHET! Törőcsik Mari halála: emlékműsorral tiszteleg a Nemzeti Színház

Már korábban végrendelkezett

Törőcsik Mari végrendelkezésének részleteiről a Blikk számolt be még 2018-ban, a színésznő akkor azt mondta egyetlen vágya, hogy halálát követően találkozhasson megboldogult férjével, Maár Gyulával, a Fekete-tengerben. KAPCSOLÓDÓ! A Nemzetinél búcsúzhatnak tisztelői Törőcsik Maritól, a temetés részletei is napvilágot láttak

Maár Gyulával szeretne újra találkozni

“Végrendelkezek, ember! Xavér lejön nekem orgonálni és egy pélyi elemista, negyedik-ötödikes kisdiák felolvas egy Pilinszky-verset. Terézre bízok mindent. A lányomban megbízom. Beszentelik a hamvaimat, aztán a Tiszába szórnak. Az az én folyóm. Ott már csak Teréz és a párja lesz a csónakban. Aztán, ahogy egy barátom, doktor Szongoth Mariann mondta, a Fekete-tengerben fogunk találkozni. Maár Gyula meg én. Őt a Sugovicába szórtuk Bajánál. Az volt az ő Tiszája” – idézte akkor a színészmő Bérczes László beszélgetőkönyvében megjelent szavait a lap.

Hat hetet töltött kórházban

Törőcsik Mari a halála előtt hat hetet töltött a szombathelyi kórházban és habár úgy tűnt, hogy meggyógyul végül nem térhetett vissza otthonába Velemre. Az elmúlt években több alkalommal került hosszabb-rövidebb időre kórházba, 2008 őszén újraélesztést követően kómába esett, és hetekig intenzív kórházi ellátást szorult. 

Néhány napja beszélt vele Bodrogi Gyula

Törőcsik Mari volt férje és legjobb barátja néhány nappal a színésznő halála előtt beszélt vele, ám az az egy dolog feltűnt számára, hogy már tervezett úgy mint, ahogy azt régen tette. “Úgy éreztem, nem nagyon bízott már abban, hogy meggyógyul és kijöhet a kórházból” – mesélte a színész a Blikknek.

Egész Magyarország gyászolja

A színésznőtől az egész hazai közélet és sztárvilág megrendülten búcsúzik, mint megírtuk a politikusok is szívszorító szavakkal köszönnek el a legendás művésztől. Emellett pedig a hazai celebélet számos alakja is közösségi oldalán megosztott posztban emlékezik meg a színésznőről, aki már évekkel ezelőtt rendelkezett a búcsúztatójáról, illetve végső nyughelyéről.

Pótolhatatlan egyéniség

Törőcsik Mari személyében a magyar színházművészet pótolhatatlan egyéniségét gyászoljuk – hangsúlyozza a Nemzeti Színház közleményében, melyből az is kiderül, hogy a színház a művésznőt saját halottjának tekinti. OLVASD EL EZT IS! Súlyos betegség miatt tért vissza Törőcsik Mari fia Magyarországra

Több könyv is megjelent az életéről

A Nemzeti Színház 2015 novemberében gálával és kiállítással ünnepelte a betegséggel küzdő színésznő nyolcvanadik születésnapját, aki könnyeit törölgetve nézte végig kollégái, barátai őt köszöntő előadását, az évforduló alkalmából pedig így vetett számot: “nekem szép és gazdag életem volt”. Ez alkalomból jelentették be a nevét viselő ösztöndíj megalapítását fiatal, tehetséges színinövendékek támogatására. Törőcsik Mari pályájáról és civil életéről több könyv is megjelent. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Törőcsik Mari – Forrás: Youtube-videó