Mint ahogyan arról a LikeNews is hírt adott február elején, tragikusan fiatalon, hosszú betegség után elhunyt az AWS zenekar frontembere, Siklósi Örs. Az énekes halálálhírét a banda tagjai osztották meg a közösségi médiában, a fiatal zenész távozása pedig hatalmas űrt hagyott maga után.

Leukémiával küzdött

Mint megírtuk Örs leukémiával küzdött s bár már jobban volt egy fertőzés megtámadta a szervezetét, amit már nem tudott leküzdeni. A banda tagjai akkor ezt írták a közösségi oldalakon: “Elmondani az elmondhatatlant, leírni a leírhatatlant. Ez az, amit most meg kell tennünk. Júniusban Örsnél leukémiát diagnosztizáltak. Megszakadt szívvel tudatjuk veletek, hogy tegnap, február 5-én társunk, barátunk, testvérünk, Siklósi Örs 29 éves korában hosszú küzdelem után távozott közülünk.”  A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megtörten nyilatkozott a testvére a napokban

A fiatalon elhunyt énekes bátyja, Máté a Best Magazinnak beszélt testvére haláláról. a közelmúltban. A megtört fivér elmesélte, hogy Örs az oka annak, hogy már négy gyermeke van, ugyanis az öccse mutatta meg neki, hogy mekkora örömöt is képes okozni egy gyermek. “Hiperaktív gyermek volt, afféle figyelemmágnes, bárhová ment, kiprovokálta, hogy csak rá figyeljenek. Szerencsére a zene, a színpad révén ezt mind megkapta, de sajnos csak rövid időre” – nyilatkozta Máté a lapnak pár héttel ezelőtt.

Legjobb barátok is voltak

“Nemcsak az öcsém volt, de a legjobb barátom is” – mondta Máté a lapnak. Az énekes bátyja azonban egy fajta apaszerepet is felvett, miután a szüleik szétköltöztek, ami Örsöt különösen megviselt, ugyanis csak ő lakott már otthon a szülői házban. Az énekes gyakran látogatta meg testvérét a munkahelyén, valamint sokszor náluk aludt és az unokaöccseivel és az unokahúgával játszott. EZ IS ÉRDEKELHET: Megható: szívszorító dallal emlékeznek Siklósi Örsre a Fatal Error zenekar tagjai

Nem volt haragtartó

Örsöt a testvére egy nagyon mosolygós, nagyon barátkozós fiúnak írta le, aki nem volt képes sokáig haragudni, volt barátnőivel is jó kapcsolatot ápolt, többüket még az esküvőjére is meghívta. “Számára nem volt kérdés, ha valakit egyszer megszeretett, azzal haláláig jóban lesz. Amúgy nagyon szeretett élni, sikeres volt a szakmájában, boldog volt a házassága. Mégis feltűnő, miért írt olyan sok dalt az elmúlásról, a halálról” – nyilatkozta Máté. IDE KAPCSOLÓDIK: “Az elmenetele elmondhatatlan fájdalom” – megszólalt az AWS zenekar fiatalon elhunyt frontemberének bátyja

Félt a betegségektől

A sors fintora, hogy testvére elmondása szerint Örs kicsi kora óta félt a betegségektől, ám az egyikük sem gondolta, hogy a zenész nem fog kigyógyulni a leukémiából. Máté elmondta, hogy százból nyolcvanan meggyógyulnak. Örs egy transzplantáción is átesett, nővére adott neki sejtet, ami után jobban is lett, ám az immunrendszere végül nem bírta a kezeléseket.

Megszólalt egy barátja, Kovács Pali is

„Nagyon nehéz bármit is beszélni, eléggé friss ez a dolog. Örs januárban tervezett visszajönni, erről sokat beszélgettünk vele… Mindig egy olyan pozitív csóka volt, akivel amikor novemberben beszélgettünk, küldözgette a dalait, hogy miket készített még, kíváncsi volt a véleményemre. Mindig mondta, hogy figyelj, tesó, pár hét, pár hónap és kijövök, toljuk neki, koncertek így, koncertek úgy…! Nagyon pozitív ember volt” – mondta el a LifeTV reggeli műsorában Kovács Pali nemrégiben.

Felkészítette barátait a legrosszabbra

„Alig egy fél év alatt elragadta a betegség. Nem nagyon akart minket ezzel terhelni, valahogy neki mindig az volt a fontos, hogy akiket szeret, és akik fontosak számára, jól érezzék magukat. Beszélt erről és felkészített minket a dologra, viszont mindig foglalkozott másokkal” – mondta az énekes. KAPCSOLÓDÓ: “Felkészített minket a dologra, viszont mindig foglalkozott másokkal” – megszólalt a tragikusan fiatalon elhunyt Siklósi Örs barátja – videó

Veress Áron az AWS dobosa így búcsúzott Örstől

Zenésztársa, az AWS dobosa, Veress Áron megható szavakkal búcsúzott tőle közösségi oldalán. Egyebek között felidézte az első napot, amikor találkoztak egymással. „Szia Örs. Tudom, hogy utálod ha nyálas dolgokról beszélek, de most végig kell hallgatnod. A suli első napján amikor találkoztunk, téged egyből átültettek egy másik padba, mert már akkor is rosszcsont voltál. Ott a Duduval össze is beszéltünk, hogy na azzal a sráccal tuti jóban leszünk majd ” – írta posztjában pár héttel ezelőtt a banda dobosa.

Testvérként tekintett rá

„Te a bátyám voltál, pedig csak két nappal voltál idősebb nálam. Egész életemben ott volt a kezed a vállamon, és segítettél azzá válni aki ma vagyok. (…) Te viszont őszinteségre, önzetlenségre és bátorságra neveltél, igen ez a te érdemed. Ezért vagyok most is bátor és próbálom felfogni mi történt igazából. Az történt, hogy te most elmentél valahova, és egy olyan nagy dolgot hagytál magad mögött amit még nem értett meg a világ, de én sem. Remélem egyszer majd a közelében lehetek annak amilyen ember voltál, mert a hősöm és a példaképem vagy és leszel is” – írta bejegyzésében Áron.

Egy darabot kitéptek most a szívéből

„Egy darabot kitépett a szívemből a halálod, de remélem nálad van az a darab, vigyázol rá és ha találkozunk akkor visszaadod, hogy megint egésszé tegyél, ahogy mindig is tetted. Szeretlek tiszta szívemből, de ezt úgyis tudod. Viszlát te csoda! ” – zárta szívszorító sorait az AWS zenekar tagja. Siklósi Örs halálával kapcsolatos cikkeinket itt érhetitek el.

Utolsó útjára kísérték

Siklósi Örsöt egy hete szerdán temették el, erről azt követően a Ments Életet Alapítvány Váltsd Valóra Te is Egy Beteg Gyermek Álmát nevű Facebook-oldalon számoltak be.”Ma helyezték örök nyugalomra egyik legkedvesebb Álomvarázslónkat Siklósi Örsöt. Emléked szívünkben örökké él”– áll a búcsúposztban. 

Kiderült, hol helyezték végső nyugalomra

Mint ismert az énekes a visszatérésre készült, új albumra, és arra, hogy a nyilvánosság előtt beszél a betegségéről, mindez azonban már nem adatott meg neki. Végül Budakeszin búcsúztak tőle a szerettei, barátai, hiszen ez volt Örs kedvenc városa, ami nagy jelentőséggel bírt számára. EZ IS ÉRDEKELHET: “A karizmájával, az előadásával kiemelkedett az átlagból” – a Tankcsapda tagjai is gyászolják az AWS énekesét

Nagyon szerette ezt a várost

„Itt nőtt fel, ide járt iskolába, itt alapították az AWS-t és ide is szeretett volna visszaköltözni idősebb korában. Nagyon szerette ezt a várost. A sírkövére Örs szinte bármilyen dalszövegéből lehetne idézni, rengeteg nagy igazságot fogalmazott meg az évek alatt. Ez csak később készül majd el” – mondta el a Blikknek az énekes jó barátja és menedzsere, Szepesi Nikolett.

Évente szeretnének megemlékezni róla

A menedzser a lapnak arról is beszélt, hogy szeretnének méltó módon, ezentúl évente megemlékezni Örs munkásságáról, életszeretetéről. „Úgy gondoljuk, Örs örülne, ha nemcsak a szomorúságról szólna ez az egész, mint inkább az élete megünnepléséről. Szeptemberben született, ezért abban a hónapban minden évben szeretnénk rá emlékezni egy-egy koncert kíséretében. Idén a Budapest Parkban lesz az első ilyen. Az a célunk, hogy ünnepelhessük őt és az életművét. Legyen az egy hatalmas buli, ami neki is tetszene.” A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Siklósi Örs – Forrás: YouTube